HTML

robinson

Kezdő DJ ismerkedik a szakmával. Megosztja élményeit, tapasztalatait, kétségeit, kérdéseit. Közben beszél erről-arról, ami történik vele, és eszébe jut - de a zene mindenütt jelen van.

Friss topikok

  • shadai: Akroníma-mennyország: SITCOM - Single Income, Two Kids, Outrageous Mortgage DINK - Double Income,... (2008.12.10. 15:01) Ninja: no income, no job, no asset
  • vegyeskazetta: A Kadencián a Comic Sans-ért eleve faszkorbács jár :) bancomicsans.com/home.html (2008.11.11. 14:19) A BUGYI örök
  • robinsoncaruso: Beszakadt a Tasmajdan teteje. srbija.blog.hu/2008/10/31/csavics_sajnalom_de_el_kell_mennem (2008.10.31. 18:48) Radio Beograd

Linkblog

Radio Beograd

2008.08.22. 23:39 robinsoncaruso

 

 

 

Radio Beograd!

 

 

Üdvözlet innen a péntek esti betárcsázós szerb rögvalóságból. Nem épp honeymoon, de csöppet sem panaszkodom.

 

Ma a rác vizipólósok kikaptak a jenkiktől 10-5-re (a tévében épp most ismétlik), és mivel mi meg elpáholtuk Montenegrót, a bronzért crnagorác-rác meccs lesz. Ez ebben a felzavart szerb közéletben újabb próbatétel lesz ez (mi meg lelépjük a jenkiket, remélem).

 


                                                           Radovan forever

 2008. augusztus 22-a van, a protest 32. napja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Egy "rendes"szerb csávó

Ma sétáltam először a városban úgy igazán, rengeteg mindent láttam, fotóztam, videóztam. Belebotlottam egy hangos társaságba, akik a kb. helyi Rákóczi úton, átfordulva a mondjuk Kiskörútra, bemasíroztak az itteni Vörösmarty-térre. Közben mindenféle Tadics-gyalázó dalok szólnak egy autóból, Karadzsicsos-táblákat, transzparenst, pólókat látok nacionalista embereken. Vegyesek, de többségük egyszerűnek tűnik, nem tűnnek veszélyesnek, nincsenek olyan sokan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         A színpad jobb oldaán Radovan Putyíííííín!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Serbian Hero (1995-2008)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Szerelni kellett a motyót

Ami ennél izgalmasabb, hogy pöpec szerb hiphopot vettem a helyi Váci utcában, ahol másolt mp3-as cd-gyűjteményeket (de főleg filmeket) árulnak a nepperek a kapualjakban. Ha jön a rendőr, betolják a bevásárlókocsit, amin a cucc van, de jönnek utánuk a hesszek, épp abba a kis sikátorba térnek be, de odaköszönés van, lejattolnak. Látszik, le van ez dílelve rendesen közöttük. Egy BELGRADE HIP-HOP feliratú írott válogatás cd-vel lettem gazdagabb – na ez telitalálat volt. Hibátlan szerb szövegelés, egyik-másik tényleg zseniális, finom alapokkal. Lesz mivel bővíteni a szettet. Továbbá megvásároltam Rambo Amadeus felvételeit is egy ilyen Princo márkájú optikai lemezen. Ő ugye egy belgrádi feketehegyi, még az M-91 című (1991 - Psihološko-propagandni komplet M-91 (Psychological Propaganda Set M-91), PGP RTB) kazettáját ismertem, és birtoklom is talán valahol átmásolva. A fickó többször is megfordult Magyarországon, sajnos nem volt alkalmam élőben látni. Jemo voli Jem című dala bízvást hallható lesz egyszer valamelyik bulimon, ha épp vicces kedvemben leszek.

Van neki honlapja, májszpésze, jutyúbja, arckönyve.

Addig is ezt. Nem bírtam megállni.

 

Holnap meg kinézek egy ingyenes sörfesztiválra, ahol felvonul a szerb zenei szcéna öt este során. Volt már RHCP- meg Iron Maiden-tribute. Ma éjjel meg Timo Maas. Nem tribute, igazi. (Oké, hogy mi az igazi Maident vittük el a Szigetre, de itt meg fellépett a Police, az Infected Mushroom, az Exiten is volt Pistols meg B-52's, plusz N.E.R.D., meg Hives és amit nagyon megnéztem volna, az Afrika Bambaataa - de én akkor épp a Balaton Soundon élvezkedtem; szeptemberben Madonna Montenegróban.) Van valami helyi Darkwood Dub nevű formáció, akik állítólag az itteni elektronikus szcéna egyik nagyágyúi. Lesznek punkok meg talán valami harcos dub is. Na ha az szerbül lesz, arra én vevő vagyok 100%-ig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amúgy furcsa egy hely ez. Gavrilo Principről neveznek el utcát, Mintha nekünk lenne egy Matuska Szilveszter utcánk. A villanykapcsolók meg mindenütt következesen épp fordítva billenthetők, mint otthon.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: zene hiphop szerbia belgrád beograd karadzsics rambo amadeus

A bejegyzés trackback címe:

https://robinson.blog.hu/api/trackback/id/tr33628610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robinsoncaruso 2008.08.23. 12:25:11

Olvasom a díjnyertes szerb blogon, hogy a szerb vizipólósok esélye tovább csappant, Aleksandar Šapić lábát törte.
srbija.blog.hu/2008/08/23/oda_a_bonz_is_szerb_pechsorozat
süti beállítások módosítása